Obecny czas to Pon 23:01, 02 Gru 2024 | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zobacz posty bez odpowiedzi
Forum Wilkołak Strona GłównaForum Wilkołak Strona Główna
Użytkownicy Grupy Rejestracja Zaloguj

Przepis kulinarny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wilkołak Strona Główna » Totalne Off
Zobacz poprzedni temat | Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gimalajka
Wilk


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 413
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie 21:32, 28 Paź 2007    Temat postu: Przepis kulinarny

kazdy z was napewno ma jakies wyszukane danie(mam na mysli takie trudne do zrobienia badz ze składników trudnych do zdobycia)


No to była bym wdzieczna wam za napisanie tego tutaj

Dla mnie jedna z lepszych potraw sa np Krokiety z sarny z sosem Cumberland
Składniki :
50g udzca sarniego lub łopatki bez kosci oczywiscie;]
8dg boczku
cebula
czosnek
przyprawy dowolne
lisc laurowy
tymianek
szklanka czerownego wytrawnego wina
szklanka rosołu z kostki
szklanka mleka
6dg masła i 3 dg maki
10dg grzybów najlepiej lesnych;]
3 jajka
zótko
peczek zielonej pietruszki
bułka tarta
olej do smazenia

niestety sposobu robienia nie znam ma go w główce mój Tato ale naprawde potrawa jest przepyszna

Oczywiscie jesli ktos potrzebuje przepisu na jakas dzidziczyzne to zgłaszac sie do mnie mam tego pełno;]


Ps. kto chce spróbowac mojej ulubionej sałatki ryzowej?
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
drowek
Szczenię


Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie 21:51, 28 Paź 2007    Temat postu:

to jest surowka Razz i z zubrem smakuje zarabiscie Razz Zubrowka rox ^_^
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
Gimalajka
Wilk


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 413
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon 4:59, 29 Paź 2007    Temat postu:

eee sałatka... ryz sie gotuje Konradzie;d aten alko do niej to... hmmm zniszczenie tylko mojej pracy;d No ale skoro była lepsza;d
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
Dante
Wilkołacze Szczenie


Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 792
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Turek

PostWysłany: Pon 9:41, 29 Paź 2007    Temat postu:

ja chce przepis Thara na sałatke gyros:)
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
Gimalajka
Wilk


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 413
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Turek

PostWysłany: Śro 14:55, 31 Paź 2007    Temat postu:

ta z jego 18? Jelsi tak to ja tez chce;d
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
TroxVan
Przywódca Stada Administrator


Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1740
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Turek
Płeć: Wilk

PostWysłany: Sob 9:28, 17 Lis 2007    Temat postu:

A ja wam zarzuce zupa która potrafie robić Very Happy

Kartofle gotowane ( moga byc nawet po 3 dnia w loduwce )
Kostka rosołowa ( ja daje zawsze 2 )
Przyprawy ( Sól, pieprz, wegeta, magi )
Czosnek ( ze 3 zabki jak siwierzy jak starszy to ze 5 )
Woda
Stary Chleb
Kiebłasa lub jakie kolwiekinne miesiwo

Tak więc do dzieła:
Miesiwo walimy na patelkę, gdzie grzejemy i jak tluszczyk pusci walimy na to kartofli pokrojonych w plasterki i smarzymy do momentu zarumienienia ich , jak lubimy wiele mioesiwa to na 2 patelce tez smarzymy mieso.

Nastepnie w miedzy czasie czosnek przerabiamy na miazge - do garka
chleb w kosteczkach bardzo małych kroimy - do garka
Kostki rosołowe oieramy z firmowego opakowania - do garka
jak kartofle sie usmarza i mieso - do garka

i wszystko zalewamy wrzatkiem i przykrywamy na 2 minuty garnek pokrywka uprzednia walac mnustwo przypraw tak by była pikantna

Smacznej browzupy
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
Wesoły_Inkwizytor
Wilk


Dołączył: 31 Paź 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa / Visegrád
Płeć: Wilk

PostWysłany: Sob 13:21, 17 Lis 2007    Temat postu:

Nie jesteś weteranem kuchennych bojów ? Nie masz czasu na długie gotowanie ? Chce Ci się jeść a lodówka świeci pustkami ?

Uratuje Cię ...

.... Zupa Studencki Kwasibór ....

Składniki ( na dwie osoby i sporego kota) :
- 5 szklanek mocnego piwa ( dobra jest Warka Strąg i Żubr pomieszane w proporcjach Żubr 3 Warka Strąg 2 )
- 6 grubych kromek chleba białego
- łyżka masła ( tylko solidna i z górką )
- 5 dag rodzynek
- kilka plasterków cytryny ( po 2 – 2,5 na talerz )
- 2 goździki
- 2 łyżki cukru
- sproszkowany cynamon

Wykonanie:
Trzy kromki chleba pokrój i zalej piwem (2 szklanki). Gotuj na małym ogniu, aż chleb całkowicie rozmięknie. Potem zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sito. Teraz dodaj masło, cynamon, rodzynki i cukier oraz resztę piwa Cool. Wszystko razem zagotuj. Pozostałe kromki chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z małą ilością oleju aż zrobią się twarde i chrupiące ( kolor będzie złocisty a jeśli odrobinę Ci się przypalą to nie szkodzi Very Happy ). Następnie ułóż na dnie talerza plasterki cytryny, zalej gorącą zupą i natychmiast podawaj z podsmażonym chlebem. Niech każdy sobie sypnie garść na powierzchnię zupy.

Nie dość że sycąca to jeszcze dodaje energii.
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
TroxVan
Przywódca Stada Administrator


Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1740
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Turek
Płeć: Wilk

PostWysłany: Nie 8:43, 18 Lis 2007    Temat postu:

Zastanowił bym się 3 razy zanim włorzył bym to do ust....

Chba wole Panzwafe'l
...
Zobacz profil autora
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wilkołak Strona Główna » Totalne Off
Wyświetl posty z ostatnich:   
 
 
Wszystkie czasy w strefie GMT
Skocz do:  

Strona 1 z 1


Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Theme created OMI of Kyomii Designs for BRIX-CENTRAL.tk.